O nama

O nama

Osnovani smo 2016. godine kao nastavak porodične tradicije proizvodnje u prehrambenoj industriji.

Godine 2015. naša kompanija “Dule mljekara” odlučuje da investira u novu oblast poslovanja. Sjedište naše firme nalazi se na teritoriji sa najvećom površinom obradivog zemljišta, kao i zemljišta idealnog za uzgoj voća, logično je bilo da ostanemo u sektoru prehrambene industrije. Tako smo odlučili da krenemo sa proizvodnjom malina.

U tom cilju, a koristeći istu bazu dobavljača, 2016. godine urađena je neophodna analiza zemljišta i podignuti prvi zasadi, uz primjenu najsavremenijih agro-tehničkih mjera.

Zasadili smo  sorte Vilamet i Meeker (u odnosu 70 / 30 u korist Vilameta). Naše voće odmah tretiramo i koristimo najsavremenije rashladne uređaje Thermo Key i Thermo King. Zamrzavamo ga na -27 stepeni Celzijusa u takozvanim „šok tunelima“. Naše voće je za manje od dvanaest sati propisno zaleđeno.

Paralelno sa zasadima, napravljen je novi poslovni objekat, u sklopu koga se nalazi:

  • administrativni dio: kancelarije, trpezarija, toaleti, garderoba za zaposlene
  • hladnjača kapaciteta 600 tona
  • dvije tunelske hladnjače kapaciteta 10 i 6 tona
  • prostor za preradu voća (i povrća) površine cca. 400 m2
  • vaga za mjerenje
  • vlastita trafo stanica

28. maja 2017. puštena je u pogon hladnjača i otkupljene su prve količine maline.

Za sada proizvodimo i prerađujemo malinu i naši proizvodi su Roland, Bruh, i Griz standard.

Odlučili smo da subvencionišemo indivudualne proizvođače malina tako što ćemo im donirati sadnice malina kao i obezbjediti stručnu i profesionalnu pomoć u uzgoju, kao i po najpovoljnijim cijenama otkupiti njihove prinose.

Bazirali smo se isključivo na izvoz i za sada nam je dostupno tržište EU a u planu nam je izvoz i na druga tržišta van EU.

U planu nam je i proširivanje kapaciteta hladnjače, te otkup jagoda mješanih sorti i Zenge kao i otkup i prerada paprike svih vrsta.

Ovaj sveobuhvatni posao ima za cilj da obnovi selo i podstakne individalne poljoprivredne proizvodjače da proširuju svoje kapacitete, te da imaju sigurno i stabilno tržiše kada je malina u pitanju.